Toepassingen | Olie-/waterscheiding

nederlands
english


 
  WelkomOver Triqua InternationalMarktenToepassingenTechnologieënServicesReferentiesPublicatiesContactBegrippenlijst

Zuivering volgens IMO regelgeving

Naast afvalwaterzuivering levert Triqua International ook olie-/waterscheidingsprocessen. Deze processen worden uitgevoerd met behulp van een plaatseperator systeem gevolgd door een UF membraantechniek.

Onze systemen zijn toepasbaar aan boord van schepen, binnen de offshore en bij havenontvangstinstallaties. Het bilgewater wordt met dit systeem eenvoudig gezuiverd zodat een effluent van hoge kwaliteit wordt gegarandeerd, conform de IMO regelgeving (MEPC 107.(49)).

Olie-/waterscheiding kan ook toegepast worden in de olie- en gasindustrie.

De voordelen van olie-/waterscheiding

Het proces van olie-/waterscheiding biedt verschillende voordelen, te weten:

  • Nabehandeling directe lozing op zee (schepen) mogelijk 
  • Nabehandeling lozing op riool of rwzi (land) mogelijk 
  • Lage onderhoudskosten 
  • Lage kosten chemicaliën verbruik 
  • Compact systeem

Olie-/waterscheiding in de praktijk

membraan bioreactor (mbr) Koninklijke MarineTriqua International heeft in samenwerking met de Nederlandse Koninklijke Marine een installatie gerealiseerd ten behoeve van de zuivering van het bilgewater van marineschepen en drukwater uit onderzeeërs. Het bilge- en drukwater heeft een hoge concentratie vrije olie en wordt verder geconcentreerd (200 tot 300 maal) met behulp van ultrafiltratiemembranen. Het olierijke concentraat wordt afgevoerd voor verbranding en het permeaat wordt gezuiverd in een Membraan Bioreactor. Het effluent van de MBR wordt vervolgens in de haven geloosd.

 

Sakhalin Energy Investment Company (SEIC) (Gazprom, Shell, Mitsui and Mitsubishi Ltd.) Voor dit project hebben wij een speciale unit gebouwd, die aan de lokale eisen voldoet. Als eerste worden de vaste stoffen in het water geflocculeerd, waarna een speciaal platenfilter de olie en de vaste stoffen gelijktijdig afscheidt. Daarna worden twee veiligheidsfilters geschakeld, waarna het water de eerste zuivering heeft gehad. De volledige installaties is gebouwd in een zeecontainer, zodat transport geen probleem hoeft te zijn.

BijlageOmvangType
Milieugerichte aanpak Koninklijke Marine 1549 KB
Afvalwaterzuivering bij extreem weer 1358 KB

Snelle reactie
Gele velden gemarkeerd met een * zijn verplicht
Bedrijfsnaam  *
Naam  *
E-mail  *
Reactie  *

Terug

Sakhalin

Ontwerp en realisatie van de behandeling van 3 effluentstromen van de afvalverwerkingsfaciliteit

Lees verder...